Edmond de Rothshild finisht als eerste in de Transat Jacques Vabre

Edmond de RothshildDe zeventig voet lange MOD70 trimaran Edmond de Rothshild, gezeild door het Franse duo Sebastian Josse en Charles Caudrelier, passeerde deze namiddag de finishlijn van de 5450 zeemijl lange Transat Jacques Vabre zeilrace. Edmond de Rothshild finishte exact om 17u 3min en 57sec (GMT) en pakt zo de line honours èn de overwinning in de MOD70 klasse.

Na de start in Le Havre op donderdag 7 november om 13u locale tijd had de MOD70 trimaran Edmond de Rothshild er slechts 11 dagen, 5 uur en 54 seconden voor nodig om het parcours af te leggen.

De Transat Jacques Vabre is de langste race ooit voor de nieuwe MOD70 klasse. Dit is een strikte one-design trimaran klasse. Normaal worden ze tijdens offshore wedstrijden bemand door zes bemanningsleden en bij inshore regatta's door acht. Deze Transat Jacques Vabre is de eerste wedstrijd waarbij de MOD70 doublehanded wordt gezeild.
www.transat-jacques-vabre.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: