Aanmelding Commodores’ Cup 2014

Commodores CupVolgend jaar zal van 19 t/m 26 juli wederom de Brewin Dolphin Commodores’ Cup door de RORC in Cowes georganiseerd worden. Dit evenement behoort tot het topsegment van het internationale zeezeilen. Er worden wedstrijden gevaren door landenteams bestaande uit 3 schepen. In de voorgaande jaren heeft Nederland met diverse teams deelgenomen.

In 2012 was Nederland met een Benelux Team vertegenwoordigd en wist een verdienstelijke 4e plaats te behalen. Zie o.a. verslag: Team Benelux schuift op naar 4de plek na protest.

De NoR voor 2014 stellen dat een team uit 3 boten moet bestaan. Tevens is de eis dat de schepen binnen een ratingbandbreedte van minimaal een TCC van 1.020 tot maximaal 1.230 moeten vallen, waarbij slechts 1 jacht een rating van 1.150 of hoger mag hebben. Ook zal er een beperking op professionals aan boord zijn daar de BDCC met name een amateur evenement blijft. Per land mogen meerdere teams ingeschreven worden. Bovendien zullen in 2014 weer alle jachten samen starten.

De Notice of Race vind je onderaan dit bericht in de bijlage.

Zijn er boten in Nederland welke overwegen aan de Brewin Dolphin Commodores’ Cup 2012 mee te doen dan is het verzoek zich zo spoedig mogelijk aan te melden bij onze wedstrijdcoördinator, John van der Starre , wc@noordzeeclub.nl of johnvanderstarre@hotmail.com
De Noordzee Club kan dan inventariseren, eventueel de teams samenstellen en ondersteunen en bovendien via het Watersportverbond inschrijven.

http://commodorescup.rorc.org/

Tekst: John van der Starre / Wedstrijd coördinator Noordzee Club

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: