Van Schaardenburg en Heiner van start in Gold Fleet WK Laser

Rutger van SchaardenburgOp het WK Laser 2013 in Oman hebben alle Nederlanse deelnemers zich weten te plaatsen voor de Gold Fleet. Delta Lloyd Kernploegzeilers Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner wisten beide één van de acht races op hun naam te schrijven. De concurrentie is gewaarschuwd. Van Schaardenburg staat momenteel op een vijfde plaats, Heiner had vandaag zijn beste dag en is blij met de progressie die hij maakt.

Van Schaardenburg in de top vijf op het WK Laser 2013
Rutger van Schaardenburg begon het evenement niet heel sterk met een 19de plaats in de eerste race. Op die eerste en de laatste race van gisteren na, waarin hij veel onnodige fouten maakte en 38ste werd, eindigde hij steevast in de top vijf. Na acht races, waarvan ze de slechtste kunnen wegstrepen, staat hij momenteel op een vijfde plaats in het klassement.

Van Schaardenburg: “Ik had gisteren op zich een goede dag, maar ik baalde van de laatste race, echt alles ging verkeerd. Gelukkig heb ik het goed van me af kunnen zetten. De eerste drie dagen stond er voor hier veel wind. Vandaag waren de condities beter te vergelijken met de omstandigheden waarin we hebben getraind. Iets minder wind. Maar het is hier zeker niet makkelijk varen.”

Nicholas Heiner: “Het doel is om elke dag beter te presteren”
Nicholas Heiner had wat opstartproblemen op het WK maar zijn doel is om elke dag beter te presteren, en dat lukt. Heiner: “Vandaag was mijn beste dag tot nu toe, maar er moeten nog grote stappen gemaakt worden, we hebben nog drie dagen voor de boeg."

“De condities zoals die we vandaag hadden, met wat minder wind, liggen me een stuk beter. Daar hebben ook veel op getraind in de aanloop naar het WK. Het voelde eindelijk weer alsof ik echt aan het racen was en dat voelt goed. Het belangrijkste is om hier elke dag beter te presteren en te leren van de fouten die ik maak. De starts moeten nog wat beter maar ik kon goed naar voren varen vandaag en daar ben ik blij mee.”

Yuri Hummel maakt zijn debuut in de Gold Fleet op het WK Laser 2013
Delta Lloyd Talentploeg zeiler Yuri Hummel heeft zich ten doel gesteld om elke race bij de eerste twintig te eindigen. Dat is over de acht gevaren races niet helemaal gelukt maar met twee derde plaatsen is hij niet ontevreden. Hij realiseert zich echter goed dat hij beter moet starten. Hummel: “Bij de Gold Fleet valt er onderweg weinig in te halen. Dan moet je er bij de start al bij zitten, anders maak je geen enkele kans.” Momenteel staat hij op een 32ste plaats.

Douwe Broekens, eveneens onderdeel van de Delta Lloyd Talentploeg, stond na drie dagen op een 25ste plaats en hoopte langzaam wat plekken te stijgen. Vandaag had hij geen goede dag en zakt naar plaats 33. Beide talenten starten wel in de Gold Fleet morgen.

Top 5 WK Laser
1. Robert Scheidt (BRA) 15 punten
2. Pvalos Kontides (CYP) 20 punten
3. Jesper Stalheim (SWE) 24 punten
4. Tonci Stipanovic (CRO) 26 punten
5. Rutger van Schaardenburg (NED) 38 punten

16. Wannes van Laer (BEL) 80 punten
19. Nicholas Heiner (NED) 90 punten
32. Yuri Hummel (NED) 129 punten
33. Douwe Broekens (NED) 130 punten

De uitslagen van het WK Laser 2013 in Oman zijn te vinden op: http://jpvm.org/results/2013/Laser_Standard_Worlds/Results.htm

Tekst: Hester Ozinga / kernploeg
Op de foto: Rutger van Schaardenburg / Lloyd Images

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: