Mini Transat zeiler Vincent Busnel knalt op de rotsen van Lanzarote

Vincent BusnelDat de Mini Transat een slopende test is voor haar deelnemers is nogmaals bewezen. Vincent Busnel, die in de proto klasse deelneemt, viel uitgeput in slaap en dat veel te dicht onder de kust van Lanzarote. Zonder het te beseffen crashte Vincent met zijn boot (nr. 151) op de rotsen. Zijn Mini werd in no-time volledig verwoest. Gelukkig hield er hij er slechts lichte verwondingen aan over en moest ter observatie naar het ziekenhuis. Er zijn rustigere manieren om wakker te worden.

Het Rescue Coordination Centre in Las Palmas zette tijdens de redding onmiddellijk een Helimer 2010 helikopter in gevolgd door een snelle reddingsboot die Vincent Busnel aan land kon brengen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: