Mini Transat zeiler Vincent Busnel knalt op de rotsen van Lanzarote

Vincent BusnelDat de Mini Transat een slopende test is voor haar deelnemers is nogmaals bewezen. Vincent Busnel, die in de proto klasse deelneemt, viel uitgeput in slaap en dat veel te dicht onder de kust van Lanzarote. Zonder het te beseffen crashte Vincent met zijn boot (nr. 151) op de rotsen. Zijn Mini werd in no-time volledig verwoest. Gelukkig hield er hij er slechts lichte verwondingen aan over en moest ter observatie naar het ziekenhuis. Er zijn rustigere manieren om wakker te worden.

Het Rescue Coordination Centre in Las Palmas zette tijdens de redding onmiddellijk een Helimer 2010 helikopter in gevolgd door een snelle reddingsboot die Vincent Busnel aan land kon brengen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: