Bundock en Van Leeuwen aan de leiding tijdens St. Barth Cata Cup

Bundock en Van LeeuwenDe eerste dag zit erop in het tropische St. Barth. Maar liefst 55 teams zeilen gedurende vier dagen onder ideale omstandigheden de befaamde Cata Cup. Darren Bundock en Jeroen van Leeuwen wisten de eerste dagzege naar zich toe te trekken. Franck Cammas en Matthieu Vandame lagen lang tijd aan de leiding, maar een tactische keuze werkte uiteindelijk niet in hun voordeel. Charles en Maxime Hainneville pakken voorlopig het brons.

“Het is fantastisch hier! Warm water en zo’n 15 knopen bries uit het noordwesten zorgen voor geweldige zeilcondities. Alles valt hier op z’n plek voor een mooie regatta”, vertelt de Australische Bundock die geniet van het mooie eiland. Lange tijd lagen Bundock/Van Leeuwen in tweede positie achter Cammas/Vandame. De Fransen kozen halverwege de race om verder de zee op te navigeren. Bundock/Van Leeuwen kozen ervoor hun eigen koers te varen, pakten de leiding en gaven deze niet meer uit handen.

Verderop in het klassement zien we nog meer bekende namen uit de lage landen. Oscar Zeekant, winnaar van de Ronde om Texel 2013 pakt samen met Ad Noordzij de 5e plaats in het klassement. Ook Patrick Demesmaeker laat zich zien en wist de top 10 af te sluiten. Zondag 24 november wordt bekend wie zich de winnaar van 2013 mag noemen.

Tussentand
1. Bundock/Van Leeuwen
2. Cammas/Vandame
3. Hainneville/Hainneville
4. Boulogne/Boulogne
5. Noordzij/Zeekant
6. Dode/Moreau
7. Martin/Gate
8. Ramsay/Casey
9. Bontemps/Dessi
10. Demesmaeker/Gagliani

Foto’s: Pierrick Contin
Officiële website: www.stbarthcatacup.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: