Rutger Van Schaardenburg net naast podium WK Laser 2013

Rutger van SchaardenburgRutger van Schaardenburg sluit een prachtig seizoen af met een vierde plaats op het WK Laser 2013 in Oman, net naast het podium. Nicholas Heiner behoudt zijn zestiende plaats en kijkt semi tevreden terug op het evenement, voor hem had er meer in gezeten.

Van Schaardenburg net naast het podium
Delta Lloyd Kernploegzeiler Rutger van Schaardenburg sluit het WK Laser 2013 in Oman af met zijn beste race van het evenement. Hij eindigt uiteindelijk op een gelijk aantal punten met de Duitse Philipp Buhl, die met de bronzen medaille naar huis gaat vanwege een betere score in de afzonderlijke races. Van Schaardenburg: "Ik dacht van tevoren dat ik gisteren en eergisteren al teveel punten had laten liggen, maar ik ben niet de enige die dat doet. En dan is er toch ineens een opening voor een medaille."

"Ik finishte vandaag als derde. En het werd nog heel spannend nadat toen mijn coach (red. Dan Slater) na de wedstrijd aangaf dat ik wel heel dichtbij een medaille kwam. Uiteindelijk kwam ik net iets tekort. Dat is zuur, maar ben heel blij met mijn seizoen."

"Voor een seizoen meteen na de Spelen heb ik het goed gedaan. Ik heb heel veel stappen gezet waarvan ik niet had gedacht dat ik ze nu al zou hebben gemaakt. Het voelt raar wanneer je net naast het podium staat, zo dichtbij, het was toch een heel ander sfeertje geweest als ik net wel die medaille had gehaald. Maar ik ben blij met de vierde plaats en trots op mezelf!"

Heiner semi tevreden met zestiende plaats
Heiner begon de laatste dag van het WK Laser op een zestiende plaats. Met 62 zeilers in de Gold Fleet viel er nog een hoop te winnen. Uiteindelijk werd er slechts één race gevaren, niet Heiner zijn beste race, hij eindigde in de middenmoot. Uiteindelijk wist hij zijn zestiende plaats te behouden, voor de Brit Nick Thompson, die al een hoop medailles heeft gewonnen op eerdere WK's. Heiner: "Er had meer in gezeten, en er zijn een hoop dingen die beter moeten. Ik kijk semi tevreden terug op dit WK."

Yuri Hummel blij met zijn prestatie
Delta Lloyd Talentploegzeiler Yuri Hummel voer afgelopen week zijn tweede WK in de Laser bij de senioren. Hij maakte zijn debuut in de Gold Fleet en eindigt op een verdienstelijke 25ste plaats op het WK Laser 2013. In de laatste race eindigde hij als zevende, slechts zes punten achter de winnaar Robert Scheidt uit Brazilië. Hummel: “Ik begon het evenement met een zwarte vlag, daardoor ging ik elke wedstrijd wat voorzichtiger starten dan nodig. Je moet vooral in de Gold Fleet juist niet te angstig zijn. "

"Het is best lastig varen in de Gold Fleet, maar ik heb prima gevaren voor een tweede keer op een WK. Zeker de laatste wedstrijd. Ik startte vlakbij Robert Scheidt maar kon hem jammer genoeg net niet bijhouden."

Douwe Broekens sluit WK af met teleurstellende dag
Douwe Broekens steeg gister negen plaatsen in het klassement op het WK Laser in Oman. Hij was steevast van plan het evenement mooi af te sluiten. Dat liep anders dan gehoopt. Broekens kreeg vandaag zijn tweede vlag van de jury en moest de race verlaten. Hij eindigt op plaast 42.

Top 5 WK Laser 2013
1. Robert Scheidt (BRA) 29 punten
2. Pvalos Kontides (CYP) 42 punten
3. Philipp Buhl (CRO) 68 punten
4. Rutger van Schaardenburg (NED) 68 punten
5. Jesper Stalheim (SWE) 69 punten

16. Nicholas Heiner (NED) 138 punten
25. Yuri Hummel (NED) 180 punten
32. Wannes Van Laer (BEL) 205 punten
42. Douwe Broekens (NED) 239 punten

De uitslagen van het WK Laser 2013 in Oman zijn te vinden op: http://jpvm.org/results/2013/Laser_Standard_Worlds/Results.htm

Tekst: Hester

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: