Winterwedstrijden zijn nog nooit zo populair geweest

WinterwedstrijdenKoud, grijs en regenachtig weer op dinsdagmorgen in Colijnsplaat. Eigenlijk geen weer om op dit tijdstip van het jaar een zeilwedstrijd uit te schrijven, maar het tegendeel bewijst het, zeilwedstrijden in de winter zijn nog nooit zo populair geweest.

Men kan elke week wel ergens in de Nederland een zeilwedstrijd varen, om het team optimaal klaar te stomen voor het traditionele watersport-seizoen in het voorjaar en de zomermaanden.

In Colijnsplaat hebben wij al een jarenlange traditie vanaf november 1984 wordt er de Goofie’s race gevaren, wat neer komt op 200 wedstrijden en dit jaar voor de 23ste keer de kerstrace.

De wedstrijdkalender in december is dan ook overvol, met twee wedstrijden in Colijnsplaat en de IJspegel trophy, de Grevelingen Cup en wedstrijden in Drimmelen en op de Brassem en waarschijnlijk zijn er nog enkele.

Op zaterdag 7 december is het de beurt aan de GOOFEN om weer een 70 tal boten van start te laten gaan op de Oosterschelde.
De inschrijving is vanaf 10.00 uur in het Matrozenhok van de watersport vereniging Noord-Beveland, aansluitend om 11.00 uur briefing in de Yachtclub.

Vanaf 12.00 uur gaan de verschillende klasse’s van start, rond half zes worden dan de uitslagen bekend gemaakt.

23ste Kerstrace
Zaterdag 14 december is het de 23ste Kerstrace, Een zeilwedstrijd met een speciaal karakter en traditionele kerstrace start procedure, er wordt gestart op rating en de eerste die finisht, heeft de wedstrijd gewonnen.
De Kerstrace Colijnsplaat is de kermiskoers onder de zeilwedstrijden. De activiteiten op de wal zijn een belangrijk deel van het succes en ook de vele leuke prijzen die de kerstman die dag mag uitreiken.

Dit jaar heeft de Kerstrace "Cleydael Golfclubs De Drie Eycken” als T-shirt sponsor, elke deelnemende boot krijgt 5 t-shirts voor de bemanning.
Inschrijven voor de kerstrace moet op voorhand om voor alle boten een starttijd te berekenen.

Inschrijven kan via www.kerstrace of het inschrijfformulier invullen in Yachtclub Colijnsplaat, het is wel noodzakelijk om dit te doen voor 12 december.

De eerste boot start om 12.00 uur na de wedstrijd haring, citroenjenever, gluhwein en verschillende hapjes, de muziek wordt verzorgt door een DJ en dan om 19.00 uur DE prijsuitreiking.

Tekst: Kees Saaman
Foto: Nanda van Mill

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: