Zeehond houdt toezicht bij de start van de Goofies zeilwedstrijd van november

Goofies zeilwedstrijdIn verband met een gebrek aan wind werd de start van de Goofies zeilwedstrijden een uur uitgesteld. Dat bleek een goed besluit. Een kwartier voor de uitgestelde start begon het te waaien zodat alle zeilers met een goede, matige wind de wedstrijd konden zeilen.

Bij de start zagen de zeilers en alle toeschouwers op het havenhoofd van Colijnsplaat niet alleen een prachtige start maar ook een zeehond die heel eigenwijs de startende boten van dichtbij in de gaten hield.
De zeehond zag de boten scherp maar reglementair starten voor een mooie baan op de Oosterschelde.

Ondanks het uitstel konden alle deelnemers op tijd finishen om zich in de kuip (en de zon) aan de “aftersails” te kunnen wijden.

Goofies RaceDe top 3 uitslagen:

ORC 1
In deze klasse pakte Luc Aertsen uit Stabroek (B) met de FALCO de overwinning voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en L Meersman uit Mortsel (B) die met de LENDER derde werd.

IRC 1
In IRC 1 pakte Eric van Campenhout uit Linkebek (B) met de AZAWAKH de overwinning voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en Luc Aertsen uit Stabroek(B) die met de FALCO derde werd.

ORC 2 t/m 4
In ORC.2-4 won voor Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN en Jan Bom uit Wissekerke die met de DRUZIX derde werd.

In IRC 2 werd Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN winnaar, voor Rinus de Jonge uit Wemeldinge met de WEMELDINGES en Wim van de Sande uit Geel (B) die met de Shamrock op basis van een voorlopige meting derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning was voor R Vercammen uit Schoten (B)met de ANDIAMO voor M van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 en Don de Raad die met DENONZEN derde werd

Ongemeten kleiner dan 10 meter
De overwinning ging naar Wim Clinkspoor uit Elewijt (B) met de ZIGZAG 2 voor de VELVARISTO van schipper Leen Schipper en Gerda Verton uit Wemeldinge en Christiaan Dost uit Verviers(B) die met de MATCHBOX derde werd.

De complete uitslag vindt u in de bijlage onder dit bericht.

Tekst: Kees van der Vaart
Foto boven: Christof / Sigma 38 OOD "Enigma"
Foto onder: Dolores / Reise Reise

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: