Nederland weer in de Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race NederlandNederland doet mee met de volgende editie van de Volvo Ocean Race 2014-15. Het nieuws bereikte ons eind vorige week maar pas volgende dinsdag zal Sailing Holland officieel bekendmaken dat het inderdaad zal gaan deelnemen. De Nederlandse boot zal geschipperd worden door Bouwe Bekking en als hoofdsponsor wordt in de wandelgangen Brunel genoemd.

Na Carolijn Brouwer (NED) voor Team Sca komt er nu ook een boot die onder de Nederlandse vlag zal varen. Onze Noorderburen zullen dus goed vertegenwoordigd zijn tijdens de volgende VOR. Namen die genoemd worden in het Sailing Holland project zijn Gerd-Jan Poortman die zal meevaren en Gideon Messink als shore manager.

De regels zijn veranderd
De nieuwe Volvo 65 is een eenheidsklasse, alle boten zijn gelijk. Dat maakt het niet alleen makkelijker maar ook goedkoper om als sponsor in een project te stappen. Vroeger bouwde elk team zijn eigen boot volgens bepaalde regels. Gevolg, het team met de beste research (lees het meeste geld) had meer kans om de race uiteindelijk ook te winnen. Deze regels zijn veranderd. Bij de volgende editie koop je gewoon je boot. Ondertussen zijn er zeven gebouwd en al twee effectief in de running (Team Sca en Team Dongfeng).

Het schip van Sailing Holland wordt in januari afgeleverd zodat er nog voldoende tijd blijft voor de bemanning om behoorlijk te trainen. De start van de volgende Volvo Ocean Race is gepland eind 2014.

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: