Transat Jacques Vabre: Overwinning voor GDF Suez in de Class 40

Sebastien Rogues en Fabien DelahayeHet Franse duo Sebastien Rogues en Fabien Delahaye finishte vrijdagavond om 20:56u lokale tijd in Itajaí, Brazilië met de GDF Suez. Ze winnen de race van de 26 andere starters die deel uitmaken van de Class 40 vloot in de Transat Jacques Vabre.

Ondanks hun pitstop in Muxia aan de Noordwestkust van Spanje, konden ze hun onbetwiste voorsprong gedurende de volledige race handhaven. Bij de finish lagen ze nog steeds 19,8 mijl voor op de tweede. Het duo bereikte als eerste de hogedrukwig aan Kaap Finisterre. Ze konden dus snel profiteren van de Portugese Passaatwinden. Een serie Quick Scat beelden verzekerde de twee vervolgens van een vlotte passage door de Doldrums. Deze feiten waren volgens Rogues de uiteindelijke sleutels tot hun succes.

Als tweede finishte het Spaanse duo Alex Pella en Pablo Santurde op 3 uur, 40 min. en 50 sec. na de GDF Suez. Het Duits- Franse team Jorch Riechers en Pierre Brasseur ging als derde over de eindmeet, 5 uur, 40 min. en 30 sec. na de overwinnaars.

De Belgische Proximedia met Denis Van Weynbergh en Jean Edouard Criquioche ligt op het moment van dit schrijven op een 15de plaats en heeft nog 427, 9 mijl voor de boeg.

www.transat-jacques-vabre.com

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: