Team Brunel: op een dag vind je de job van je leven

Team BrunelHet is zover, Team Brunel is op zoek naar zeilers voor de volgende Volvo Ocean Race. De meest prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld start op 4 oktober 2014 in het Spaanse Alicante. Negen etappes en vier oceanen later finisht de race in 2015 in Gothenburg in Zweden.

De negenkoppige bemanningen hebben dan een afstand van 40.000 zeemijlen (72.000 km) afgelegd dikwijls onder de meest veeleisende omstandigheden. Het is de derde keer dat Brunel aan de start komt van deze oceaanrace rond de wereld.

Team Brunel is het vierde team dat zijn deelname bevestigt. Er wordt verwacht dat er in de komende maanden nog drie teams zullen volgen. De schipper van Team Brunel is Bouwe Bekking. Hij zeilde eerder al zes Volvo Ocean Races. Naast Bekking is zeiler Gerd Jan Poortman ook onderdeel van het team.

De vacature
Om deel te kunnen uitmaken van Team Brunel moet je het volgende in huis hebben:
Beschikken over een sterk karakter, de nodige zeilcapaciteiten en ervaring in offshore wedstrijden hebben zoals o.a. de Rolex Sydney to Hobart Yacht Race, de Rolex Fastnet Race, Trans-Atlantische races, Olympische campagnes en voorgaande edities van de Volvo Ocean race.

Zou er rekening gehouden worden met quota? Moet zo’n bemanning een pittoreske graai zijn uit de multiculturele Nederlandse samenleving of kan er eventueel ook een Belg bij? Dàt zou ons waarlijk verheugen.

Belgische deelnemer
Toeval of niet, vorige week, ergens in Gent, waar wij beroepshalve even mochten vertoeven, hoorden wij warempel geruchten waaien over een Belg in het Nederlandse zeilteam.

Entre chien et loup geschiedde volgende merkwaardige uitspraak: Een mogelijke Belgische kandidaat zou zich, met behulp van papa’s centen -van je hela hola- een weg hebben gebaand helemaal tot in de Brunel ploeg. U mag, in tijden van sociale interactie, altijd raden.

Wij geven het ruime publiek graag hoop. Maar al bevinden wij ons niet op het voordek van Brunels Volvo Open 65, toch menen wij wat nattigheid te voelen. Het zal wel weer aan ons liggen.

Solliciteren doe je hier: www.brunel.nl/jointeambrunel

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: