Team Dongfeng’s Volvo Ocean 65 te water

Team DongfengTeam Dongfeng’s Volvo Ocean 65 is afgelopen maandagnamiddag zonder al te veel tromgeroffel te water gelaten in Zuid Engeland vanaf de Green Marine jachtwerf. Een belangrijke fase voor de Chinese deelname in de volgende Volvo Ocean Race. Vanuit Southampton zullen gedurende twee weken de eerste zeiltesten plaatsvinden.

“We bevinden ons op nieuw terrein.” vertelt Charles Darbyshire ons van OC Sport, het management bedrijf dat Team Dongfen runt. “We zijn het gewoon om onze boten zelf te bouwen en te prepareren en nu is het precies of je een auto koopt. We bestelde hem en een paar weken later wordt hij afgeleverd.”

www.volvooceanrace.com/en/news/7384_Red-boat-afloat.html

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: