Team Dongfeng’s Volvo Ocean 65 te water

Team DongfengTeam Dongfeng’s Volvo Ocean 65 is afgelopen maandagnamiddag zonder al te veel tromgeroffel te water gelaten in Zuid Engeland vanaf de Green Marine jachtwerf. Een belangrijke fase voor de Chinese deelname in de volgende Volvo Ocean Race. Vanuit Southampton zullen gedurende twee weken de eerste zeiltesten plaatsvinden.

“We bevinden ons op nieuw terrein.” vertelt Charles Darbyshire ons van OC Sport, het management bedrijf dat Team Dongfen runt. “We zijn het gewoon om onze boten zelf te bouwen en te prepareren en nu is het precies of je een auto koopt. We bestelde hem en een paar weken later wordt hij afgeleverd.”

www.volvooceanrace.com/en/news/7384_Red-boat-afloat.html

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: