Felle strijd in de First 31.7 klasse tijdens Grevelingen wintercup

First 31.7Na enkel twee weekends in de Grevelingen winter cup kunnen we spreken van een felle strijd binnen de First 31.7 klasse om een eerste plaats te kunnen verzilveren na de laatste wedstrijd in maart.

Het eerste weekend begon nogal winderig (8-9bf) en zag de organisatie zich genoodzaakt om de eerste winter cup te moeten annuleren.

In november hadden we dan weinig wind en werd het een kwestie van je bootje zo goed mogelijk aan de lichte weersomstandigheden te kunnen aanpassen. De eerste plaatsen werden lustig gewisseld en hadden we na de eerste dag volgende ranking; Blauwe Knoop - First One - Mon Ami.

Afgelopen zondag werd dan de tweede wedstrijddag gezeild en kregen we een prima zonnige zeildag met een 4 à 5Bf wind. Hier nam Blauwe Knoop afgetekend de leiding met 3 paaltjes op 4 wedstrijden. Het andere plaatje ging naar Big Time. Dus is de voorlopige stand als volgt; Blauwe Knoop op één, Big Time op twee en Javelin op drie.

In maart kan de winnaar van de Grevelingen winter cup zich de titel aanmeten van 2014 klassenkampioen First 31.7.

Op zaterdag 8 februari 2014 organiseert de 31.7 klasse zijn tweede trainingsstage op de Grevelingen.
Heb je zin om met je 31.7 deel te nemen, geef dan een seintje ( voorzitter@first317.nl ). Ook als afzonderlijk bemanningslid mag je deelnemen, wij zorgen wel voor voldoende boten.
Noteer deze dag en doe mee, daarbij de klasse dekt alle kosten, enkel je aanwezigheid is vereist.

De First 31.7 klasse wenst alle zeilers een fantastisch 2014!

Tekst: Jan Sanders

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: