Wild Oats XI neemt de leiding in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Wild Oats XIWild Oats XI heeft vrijdagochtend de leiding overgenomen in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race maar het gevecht tussen de 100 voeters is ver van over. Er staat een mijnenveld van shifts voor de deur tijdens het oversteken van Bass Strait en aan de prachtige ruige Oostkust van Tasmanië.

Op dit moment valt het weer voor de grote jongens nog mee. 5 tot 10kn Westen wind draaiende naar het Zuiden en pas toenemend rond onze middag naar een 15 knoopjes.

Het voorspelde slechte weer wordt verwacht rond onze tijd zaterdag middag. Momenteel zijn er nog 92 boten in de race. En de leiders in de vloot hebben nog een dikke 300nm te gaan tot de finish op de Derwent River.

http://rolexsydneyhobart.com/

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: