8 boten hebben al opgegeven in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Rolex Sydney Hobart Yacht RaceRolex Sydney Hobart Yacht Race eist zijn tol: Bill Wild’s Queensland Reichel/Pugh 55 Wedgetail (de oude Yendys) is ontmast rond 04u in de ochtend net ten Zuiden van Tasman Island. James Cameron’s 35ft NSW yacht Luna Sea van Drummoyne heeft ongeveer terzelfde tijd zijn roer verloren 53nm Oost van Flinders Island, en de leidende Clipper 70 Henri Lloyd (Eric Holden) heeft zijn roer bearing verloren iets na 22u.

De bemanningen van de boten zijn ok, de 3 boten hebben opgegeven en koers gezet naar Hobart.

Wedgetail’s route laat zien dat het incident waarschijnlijk heeft plaatsgevonden ten Zuiden van Tasman Island wat verstaanbaar is met de hevige Zuid-Wester. Er zijn deftige windvlagen gemeten tussen de 30 en de 45kn. En geloof me, in de Tasman zee is dat geen pretje!

Het Clipper Race Office gaf de volgende verklaring:

“At 2211 local time (1111 UTC) Henri Lloyd informed the Clipper Race Office of its intention to retire from the Rolex Sydney Hobart Yacht Race.

Clipper Race Director Justin Taylor laat weten:

“This is due to a damaged rudder bearing which is allowing excessive movement of the rudder shaft. The skipper is making a seaman-like decision to retire and motor sail into the comparatively calmer waters off Flinders Island before altering course for Hobart.

“This is in an effort to prevent further damage to the rudder bearing. The yacht is not in any danger and should make Hobart without any outside assistance.

“We are monitoring the situation and are in regular contact with the skipper.”

Reeds 8 boten out!
Wat zal de rest van de nacht/dag nog brengen? Vroeg ik me af toen ik het persbericht van Patrice de Ker46 van Tony Kirby binnen kreeg. Zij moesten opgeven en gaven als oorzaak "minor hull damage". Dit was één van de boten waarvan ik dacht dat hij goed kon scoren. Zal voor volgend jaar zijn... Ondertussen hebben er al 8 boten opgegeven.

http://rolexsydneyhobart.com/

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: