Brunel hoofdsponsor van Nederlandse Volvo Ocean Race boot

Brunel Volvo Ocean RaceHet nieuws werd vandaag bevestigd: Brunel wordt de hoofdsponsor van een Nederlandse boot in de Volvo Ocean Race 2014-2015. Brunel International N.V. kwam in het verleden reeds twee keer aan de start in de Volvo Ocean Race met mager succes. De kansen voor Brunel kunnen nu hoger liggen met de invoering van de eenheidsklasse boot en Bouwe Bekking als schipper.

Jan Arie van Barneveld, de CEO van Brunel, vertelde tijdens de persconferentie dat hij bijzonder verheugd is dat Brunel voor de derde keer een eigen team en boot heeft in één van de meest prestigieuze en spannende zeilwedstrijden ter wereld. "De formule is belangrijk verbeterd. De boten zijn identiek. Verschil wordt gemaakt door het team. We hebben groot vertrouwen in de ervaring en deskundigheid van Sailing Holland en schipper Bouwe Bekking. Het gaat hier om de kwaliteit en de samenwerking tussen mensen. Dat is Brunel. We gaan voor de sport en de overwinning."

Bouwe Bekking ziet kansen om te winnen
Bouwe Bekking wordt de schipper van Team Brunel. Hij heeft in zijn zeilcarrière al zes keer de Volvo Ocean Race gezeild. Volgens Bouwe Bekking is het zijn beste kans ooit om een keer te winnen. De overige leden van het team zijn nog niet bekend. Kandidaten zullen in de komende maanden een zware selectieprocedure doorlopen.

Jan Arie van Barneveld en Bouwe BekkingJan Arie van Barneveld en Bouwe Bekking

Nevensponsor uit niet onverwachte Belgische hoek
Ook de overeenkomst met nevensponsor Moduleo Design Floors kwam niet onverwacht. Dit bedrijf is een divisie van de internationale IVC Group met het hoofkantoor in België. Eigenaar Filip Balcaen, de vloerbedekkingsmagnaat uit West-Vlaanderen, vindt het naar eigen zeggen fantastisch om een deel te zijn van een evenement met zo'n internationale uitstraling.

Stopover in Nederland?
Op de vraag aan Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad of er een stopover in Nederland zal zijn kon hij nog geen antwoord geven.

Zeilnummer NED 1
Tijdens de persconferentie werd door het Watersportverbond het zeilnummer NED 1 voor de nieuwe boot aangeboden aan Bouwe Bekking.

Overhandiging NED 1 zeilnummerOverhandiging NED 1 zeilnummer

Wat komt er nu?
In de komende maanden zal de Brunel campagne verder vorm krijgen. De boot ligt klaar op de werf in Engeland en wordt zo snel mogelijk gereed gemaakt voor de tewaterlating. Na een aantal proefvaarten zal de boot naar Nederland komen voor de doopplechtigheid. Daarna vertrekken team en boot naar een nog nader te bepalen basis in zuid Europa voor een uitgebreid trainings- en selectieprogramma.

Brunel in de zeilsport
Brunel nam ook in 1997/98 (8ste plaats) en in 2005/06 (7de plaats) deel aan de Volvo Ocean Race. Daarnaast sponsorde het bedrijf een Olympisch Soling team in 2000 met schipper Roy Heiner, een team in de Tour de France à la voile 2010 en steunde de solozeiler Lucas Schröder in de Transat 650 in 2011.

Vierde Volvo Ocean Race team
Team Brunel is het vierde team dat zijn deelname aan de komende Volvo Ocean Race bevestigt. De andere deelnemers zijn het Zweedse SCA, Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) en het Chinese Dongfeng team. Volgens de Volvo Ocean Race organisatie zullen er in de komende maanden nog drie teams volgen.

www.volvooceanrace.com

Foto's: Jasper van Staveren / ClubRacer

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: