Wind- en weerbericht Goofies Race

weerbericht Goofies RaceStilte na de storm tijdens de Goofies Race van december. De storm depressie die de sinterklaasstorm veroorzaakte op de hele Noordzee, trekt verder weg naar de Baltische Staten. Een hogedrukgebied vestigt zich de volgende dagen ten zuiden van onze omgeving. Op de noordelijke flank van dit hoog komen we onder een westelijke stroming te liggen. Morgenmiddag trekt een zwak warmfront van west naar oost over onze kust.

Weerbeeld:
Morgen is het overwegend zwaarbewolkt met vooral rond de middag wat lichte regen of motregen. Tussendoor zijn er opklaringen.

Zichtbaarheid:
Overwegend goed zicht.

Temperatuur:
Maxima rond 7 à 8°C.

Wind:
De wind krimpt voor de nadering van het warmfront naar ZZW en ruimt naar W na de passage van de zwakke storing.
06 utc (07 LT): ZW 7-10 kt.
09 utc (09 LT): ZZW 11-16 kt.
12 utc (13 LT) : W 12-18 kt.
15 utc (16 LT) : W 12-18 kt.
18 utc (19 LT): WZW 12-18 kt.

Rukwinden: 20-25 kt.

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: