Ronde om Texel in gesprek over deelname James Spithill en Simeon Tienpont

Ronde om TexelZeilt Oracle stuurman James Spithill opnieuw de Ronde om Texel? De geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren en de catamaranzeilers kijken nu al uit naar hun deelname. Tijdens de prijsuitreiking van de Conny van Rietschoten trofee sprak racemanager Jeroen Romkema met Oracle boat captain Simeon Tienpont.

Romkema greep de gelegenheid direct aan om Tienpont te enthousiasmeren om ‘the biggest catrace of the world’ in 2014 mee te varen. “Hij zei volmondig ‘JA’ en hoopt hem samen met James te kunnen varen. Er moet nog gekeken worden of het in zijn schema past”, legt Romkema uit. Tijdens de prijsuitreiking vorige week liet Tienpont al weten dat hij voor veel evenementen wordt benaderd, naast een mogelijke deelname aan de Volvo Ocean race. Hopelijk ontvangen we binnenkort meer positieve signalen of hij ‘het Rondje’ zal meevaren.

WK Windsurfen - Light Weather slalom
Naast de Ronde van Texel zelf en de diverse toertochten kondigde het bestuur aan in 2014 een test evenement te hebben. De windsurfers mogen zich tijdens het WK Light Weather Slalom van hun beste kant laten zien. De Ronde om Texel wordt gevaren op 28 juni 2014

Bron: Ronde om Texel
Foto: Jasper van Staveren

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: