Goofies Race zeilers laten zich niet afschrikken door een week met storm en hoogwater

Goofies RaceDe deelnemers aan de december Goofies zeilrace lieten zich niet afschrikken door de stormen van de afgelopen week en kwamen massaal om te genieten van een mooie winterzeilwedstrijd. Zij werden beloond met prachtig weer, een matige wind kracht 3-4 en een uitdagende wedstrijdbaan op de Oosterschelde. Er viel een enkele regenbui maar er was ook zon en het zijn tenslotte winterwedstrijden.

Waar heel Nederland de afgelopen week met spanning naar het hoge water had gekeken was het lage water bij de start een uitdaging voor sommige boten. Het tijdstip van de start viel samen met een extreem laag water (springtij). Voor de schippers met erg diep stekende boten zaak om tijdig buiten de havenmond te komen.

Goofies Race

De Goofen hadden de zeilers deze keer voor een mooie wedstrijdbaan weggestuurd waarbij de boten twee extra lussen moesten varen die perfect in de wind lagen.
Een mooie uitdaging waarbij veel werd gevraagd van schipper en bemanning op het punt van tactiek en “boot handeling”. Voor de schippers dus goed kijken en denken en voor de bemanning hard werken.
Omdat het bij zeilwedstrijden juist daarom gaat waren de deelnemers na afloop zeer tevreden. De zeilers waren op tijd binnen om thuis nog, een verlate, pakjesavond te kunnen vieren.

De top 3 uitslagen

In ORC 1 en IRC 1
Beide klassen hadden de zelfde uitslag.
Zowel in ORC 1 als in IRC 1 won Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Luc Aertsen uit Stabroek(B) die met de FALCO derde werd.

ORC 2 t/m 4
In ORC.2-4 won voor Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR en Johan Bol uit Kruiningen die met de ABOEN derde werd.

IRC 2
In IRC 2 werd Rinus de Jonge uit Wemeldinge met de WEMELDINGES winnaar voor Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN en Dirk Helleman uit Herentals (B) die met de PINTA 92 derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning was voor R Vercammen uit Schoten (B)met de ANDIAMO voor de OLYMPIX van R. Gommers uit Overasselt en de Y-KNOT van schipper Yves Aertssen uit Stabroek (B) die derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter
De overwinning ging naar Wim Clinkspoor uit Elewijt (B) met de ZIGZAG 2 voor de FAMOUS GULL 1 van Frank van de Berghe uit Antwerpen (B) en VELVARISTO van schipper Leen Schipper en Gerda Verton uit Wemeldinge die derde werden.

Alle Goofies Race uitslagen onderaan in de bijlage.

Tekst: Kees van der Vaart
Foto's dankzij: Reize Reize & Enigma

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: