AZAB 2015 inschrijvingen zijn geopend

La PromesseDe notice of race voor de 11de editie van de Azores And Back Race (AZAB), die op 6 juni 2015 van start gaat, staat online en de inschrijvingen zijn geopend. Meer dan 80 schippers hebben al interesse getoond in deze 2400 zeemijl lange rechtelijn race van Falmouth naar de Azoren en terug.

De AZAB is niet voor beginners en het eerste wat je jezelf moet realiseren is dat het een serieuze onderneming is; 2400 zeemijl op de oceaan en geruime tijd buiten het bereik van reddingshelikopters en drukke scheepvaartroutes. Niet voor niets wordt de AZAB onder veiligheidscategorie 1 gezeild van de ISAF Offshore Special Regulations (OSR).
www.sailing.org/specialregs

Wedstrijdleider Francis Shillitoe: “6 juni 2015 is nog ver maar voor een schipper met een zeiljacht dat nog niet is voorbereid voor offshore zeilen is er nog veel te doen en de klok tikt verder”.

www.azab.co.uk

Foto: Jan-Kees Lampe pakte na de eerste etappe in 2011 Line Honeurs met de La Promesse na 6 dagen en 3 uur zeilen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: