Bestuurscrisis bij Ronde om Texel

Ronde om TexelRonde om Texel coördinator Edwin Lodder, voorzitter Sidny van Zon en bestuurslid Wil Homan zijn uit het bestuur gestapt. Er ontstond onenigheid nadat eind december bekend raakte dat de hoofdsponsor afhaakte. Men geraakte het niet eens hoe het nu verder moet en wat een alternatief scenario zou zijn om de Ronde met een minimum aan budget toch te laten doorgaan.

De verhoudingen binnen het Ronde om Texel bestuur raakten zo verstoord dat Sidny van Zon, voorzitter sinds 2003, zich hiermee niet kon verenigen. Hij is op 18 januari gestopt. Later volgden Wil Homan en Edwin Lodder. Sidny van Zon en Edwin Lodder hebben zich 25 jaar met hart en ziel ingezet voor de Ronde om Texel organisatie. Wil Homan de laatste 4 jaar.

Het bestuur van de Stichting Ronde om Texel betreurt het vertrek van haar bestuursleden. Desalniettemin is het bestuur vastbesloten om van de 36ste Ronde om Texel een succes te maken.

De taak van Sidny van Zon wordt door Ina Schrama, lid Raad van Advies en oud-voorzitter als interim-voorzitter overgenomen.

www.roundtexel.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: