Grevelingencup kent ijskoude 5de wedstrijddag

GrevelingencupNa een dag sneeuwval en met ijzige temperaturen mochten de geharde winterzeilers zich afgelopen zondag weer gereed maken om de Grevelingencup te zeilen. Tijdens het palaver werd er een kort uitstel aangekondigd zodat alle zeilers voldoende tijd hadden om de boten sneeuwvrij te maken en een extra laag thermische kleding aan te trekken. Maar om 11 uur was het dan daadwerkelijk zover; de boten gingen het water en iedereen kon in wedstrijdmodus.

In de verschillende klassen loopt de strijd langzaamaan op een einde, met nog één wedstrijd te gaan kunnen er in de meeste gevallen nog een aantal plekken gewonnen worden, wordt je uiteindelijk 1e, 2e of 3e? Of gaat het de laatste wedstrijden om het winnen van plekken in het midden klassement? De degens zijn getrokken en de strijd is hevig.
In de ORC 1 klasse was de Intention van W. Schopman de dagwinnaar, met 3 ´paaltjes´. De Xcentric Ripper van was te vinden op een welverdiende 2e plek – door drie keer 2e te varen. In de ORC 2 klasse toonde Jantje uut de Kachel zich de beste, op de voet gevolgd door de A BOEN.

In het veld met de eenheidsklassen, de J/80s en de 31.7's, hebben de boten in een aantal spannende wedstrijden een stap dichter gezet naar het beslechten van de stand in de Grevelingencup Winterserie 2012-2013. Bij de J/80's was wederom de Joie de Vivre van Laura Vroon vrij voor. Op de 2e plaats vinden we de gebruikelijke Juul van B. Holsboer. In de 31.7 klasse ging de Javelin aan de leiding met twee 1ste plaatsen; de 2de plek in de klasse was voor Big Time.

In de 3 toerklassen toonde in groep 1 toonde de Aquaholics, van R. van Dop zich de sterkste, al was het slechts op enkele minuten; kort gevolgd door de Vista Mar van L.P. Hanse. In groep 2 stak de Oliver van J Kuijpers wederom uit boven de groep, dit keer met een klein verschil, 1 minuut voorsprong. In de derde groep, wederom met slechts 1 minuut verschil, staat de Marloes van G. Pape 1e, gevolgd door de Swing NC 815 van P. vd Male.

Ten slotte in de toer-S klasse. De toer-S klasse is ook opgedeeld in drie groepen, met ieder zo’n 15 boten. In klasse 1 was de Salona 37, Red Delicious van P Raijer de beste. In groep twee was de Manaslu van G. van Hoek gecorrigeerd het eerste over de lijn, op slechts een enkele minuut afstand van de Vesuvius van R. Nieuwenhuizen. Ten slotte in de derde toer-S groep, hier was de Marie van J. Ketting eerste, met een geruime voorsprong op de Jambo, van De Gendt Didier.

Finale wedstrijddag
De finale wedstrijddag van de Grevelingencup wordt gevaren op 17 maart, voorafgegaan door de traditionele plezier wedstrijd ‘De Race om de Platen’ op zaterdag 16 maart. De Race om de Platen is een vriendschappelijke toerwedstrijd over het gehele Grevelingenmeer.

www.grevelingencup.nl

Tekst: Wouter Kop

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: