Puma verlaat de zeilsport

Puma zeilenPuma heeft zijn winst in 2012 flink zien dalen en beëindigt haar deelname in de America's Cup en Volvo Ocean Race. De daling van de winstcijfers, die vandaag zijn bekendgemaakt, zullen reorganisaties binnen het bedrijf opdringen. Puma heeft aangekondigd dat het zijn contract met Oracle aan het einde van de America's Cup niet zal vernieuwen.

Puma bevindt zich op dit ogenblik in moeilijk vaarwater. De nettowinst van Puma daalde met 69,5 procent tot ruim 70 miljoen euro, zo werd vandaag gemeld.

De Duitse sportartikelenfabrikant gaat zijn marketingstrategieën wijzigen en gaat zich focussen op andere sporttakken die meer geld opbrengen.

Puma beschouwt 2013 als een overgangsjaar, zo liet topman Franz Koch weten. Het concern voert een omvangrijk reorganisatie- en transformatieprogramma door. Het concern wil met name de winstgevendheid en het merk verstevigen. Koch verlaat het bedrijf einde maart.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: