Krijgt het K.B.Y.V. haar zeilnummer administratie op orde?

zeilnummersWeet u nog? Ergens in oktober van vorig jaar kreeg u hier, net voor de Antwerp Race, een verslag in de maag gesplitst over de, in bepaalde kringen inmiddels berucht geworden, zeilnummers. Dit artikel bleef niet zonder gevolg want tijdens de Antwerp Race werd een speciaal amendement uitgevaardigd om de hiaten in het wedstrijdreglement, ontstaan vanuit enig gesubsidieerd geklungel bij het K.B.Y.V., op te vullen. Nu tracht deze laatste orde op zaken te stellen.

Een pluim voor het K.B.Y.V.
En wat viel er zaterdag warempel in onze mailbox? Een circulaire van datzelfde K.B.Y.V. met daarin een aantal aanbevelingen en ordeningen in verband met de heikele kwestie der zeilnummers. Last but not least bleek op de flashy website van het verbond nu ook een excel beschikbaar met B en BEL nummers. Heeft de Jos eindelijk dan toch dat bestand teruggevonden waar we twee jaar geleden al naar gevraagd hadden? Fijn fijn, waarlijk een pluim voor het K.B.Y.V.

Oude en nieuwe formulieren
Maar de loftrompet is een vermoeiende toeter merken wij ineens en ClubRacer zou ClubRacer niet zijn moesten wij bij deze heuglijke feiten niet enig commentaar kunnen plaatsen. Het verzet zit’ m in de kleine dingen.

Wat vonden wij, gis en altijd toegespitst op foutjes en anomalieën? Op het oude formulier (te vinden op de website) kost het aanvragen van een zeilnummer € 20. Op het nieuwe vinden wij waarlijk onze oude vriend Jos Melis terug en opeens kost een aanvraag € 25. Tiens, tiens. Administratiekosten, Jos-Tax of gewoon een vergissing? Verder nog een e-mailadres en je kan nu ook een voorkeursnummer opgeven.

Faxen, posten of e-mailen
Wij, kinderen van de internetgeneratie en denkend in termen van usability en gebruiksgemak, zouden het graag toch nog even hebben over de oubollige werkwijze die vooraf gaat aan het verkrijgen van een zeilnummer.

Wij togen voor onze eigen redactieboot archaïsch aan het werk en surften naar de website van het K.B.Y.V. waar wij een formulier ophaalden en vervolgens afprintten. Hierna vulden wij onze vulpen en het invulformulier in. Toen hadden we drie keuzemogelijkheden. Opsturen via de post, faxen of inscannen en doormailen. Wij kozen voor optie drie. Nu is het dus bang afwachten of de sleutelfiguren van het K.B.Y.V. onze noeste arbeid zullen belonen.

Online zeilnummer aanvragen
Een beetje iebel geworden van al dat geprint en geschrijf, zijn wij ervan overtuigd dat zoiets sneller en efficiënter kan. Wij dachten aan een soort online invulformulier dat u via onze zeilnummer aanvragen pagina kan vinden. Deze wordt na het indienen rechtstreeks naar het K.B.Y.V. verzonden.

In de bijlage hieronder het K.B.Y.V. rondschrijven dat dit weekend is verzonden naar de Belgische jachtclubs.

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: