Open Nederlands kampioenschap match racing op 3, 4 en 5 mei in Lelystad

NK Match RacingOp 3, 4 en 5 mei 2013 vindt voor de tweede keer op rij het Batavia Stad NK Match Racing plaats. Dit matchrace evenement is door het Watersportverbond officieel erkend als Open Nederlands Kampioenschap en wordt zoals vorig jaar ingeschaald als een ISAF grade 3 evenement. Team Heiner heeft de licentie verkregen om dit kampioenschap voor drie jaar te organiseren en doet dit in Lelystad vanwege het perfecte wedstrijdwater.

Lelystad heeft daarnaast watersport als kernsport aangewezen. De winnaar van het kampioenschap mag zich Nederlands Kampioen Match Racing noemen en krijgt in mei de befaamde Verbondswimpel omgehangen.

De teams die meedoen aan het Batavia Stad NK Match Racing, varen op J/109’s. Deze boten worden voor het kampioenschap aangepast: relingdraden, scepters, hek- en preekstoelen worden verwijderd, om het zeilen spannender te maken. De boten zijn verder uitgerust met symmetrische spinakers in plaats van asymmetrische.

Deelname aan het open kampioenschap gaat op uitnodiging, nadat teams zich hebben opgegeven. Er zullen acht teams worden uitgenodigd; het merendeel van de teams zal uit Nederland komen, en er is plaats voor maximaal drie teams uit het buitenland.

Voorafgaand aan het Batavia Stad NK Match Racing vindt in de wintermaanden de winterserie match racing bij Team Heiner plaats. De schipper die in het weekend van 6 en 7 april aanstaande de finale van deze winterserie wint, ontvangt in elk geval een uitnodiging voor het Batavia Stad NK Match Racing.

Het kampioenschap wordt gezeild op het Markermeer ten westen van de strekdam naast de Houtribsluizen in Lelystad. Het aantrekkelijke van match racing is, dat de wedstrijden dichtbij de wal worden gezeild, en daarmee voor bezoekers die op de strekdam staan goed te volgen zijn. Uiteraard wordt er op de wal gezorgd voor goede faciliteiten voor de bezoekers en ‘volgers’ van het programma.

De Notice of Race van het Nederlands Kampioen Match Racing kan u hieronder in de bijlage downloaden.

Tekst: Helga Oosterkamp

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: