Team SCA start training met tweede groep vrouwelijke kandidaten

Team SCADe tweede groep kandidaten voor Team SCA is aangekomen op Lanzarote, Spanje. Alicia Ageno (ESP), Sally Barkow (VS), Karin Berg (SWE), Sophie Ciszek (AUS), Robin Hilton (CAN), Justine Metraux (SUI) en Jessica Sweeney (AUS) arriveerden dit weekend op de basis in Lanzarote om aan een tien-daagse training te beginnen. Het volledig vrouwelijke team voor de volgende Volvo Ocean Race 2014-15 zal, na grondige selectie, bestaan uit een keur van gegadigden.

De Team SCA coaches Magnus Olsson, Brad Jackson, Joca Signorini, Casey Smith en Martin Stromberg waren onder de indruk van de kwaliteit van de kandidaten tot nu toe. "We hadden een goede reis met de eerste groep. Wat betreft zeilvaardigheden is het niveau hoog maar ook op het vlak van teamspirit scoort de eerste ploeg goed. Het is echter nog te vroeg dag om al definitieve uitspraken te doen. De tactiek die we hebben uitgestippeld op gebied van structuur, mensen en strategie lijkt goed te werken ", aldus Joca Signorini.

Na twee dagen van medische tests, fitness en een VO70 training zal de groep starten met een zeilprogramma om de kandidaten zo veel mogelijk ervaring te bieden. Het team vertrekt eind februari in Lanzarote. We kijken uit naar het vervolg.

Volg ook onze Team Sca en vrouwenteam discussie op het zeilforum.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: