Voorlaatste winterwedstrijd op het Braassemermeer

BraassemermeerEindelijk is het laatste ijs gesmolten in de haven en kon er zondag 17 februari weer gezeild worden tijdens de winterserie van WV Braassemermeer. Ondanks uitstel voor race 3, konden alle wedstrijden gevaren worden. In de J/22 klasse ging Gaston Loos er met de winst vandoor. In de Melges 24 klasse is het de NED117 die John den Engelsman verslaat. In de SW klasse gaat voorzitter Leo aan de leiding.

Met een windkracht 2-3 en zon leek het wel lente! En dat terwijl er gisteren toch nog ijs in de haven lag. Voor de SW (ongemeten) en de J/22 klassen stonden er twee manches op het programma, de J/70 en de Melges 24 kregen er drie.

De eerste wedstrijd verliep precies volgens de planning, maar bij het laatste voor de windse rak van de J22 klasse zakte de wind in. Voor de J/70 en de Melges 24 betekende dit uitstel voor hun laatste race van de dag. Na een tijdje kwam de wind terug, verlegde het wedstrijdcomité de baan en werd de derde wedstrijd alsnog gevaren. Wel werd deze ingekort bij de beneden boei.

10 Maart is de laatste serie van dit winterseizoen alweer. Doe jij mee? Aanmelden kan nog via wedstrijden@braassemermeer.nl

Tekst: Fettje Osinga

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: