Small Ships Race voor kajuitzeiljachten tot 24 voet

Small Ships RaceTijdens het Pinksterweekend organiseert de Nederlandse vereniging van Toerzeilers voor de 3de maal de Small Ships Race. De start is op donderdag 16 mei 2013 en de schepen worden op maandag 20 mei 2013 2de Pinksterdag weer in IJmuiden verwacht. De Small Ships Race is bedoeld voor alle schippers met een klein kajuitzeiljacht die een oversteek op eigen kiel willen maken.

Het wordt een zeilontmoeting met een wedstrijdkarakter vertelt de Vereniging van Toerzeilers ons. De snelste zal de wedstrijd winnen, maar ook de laatste zal als overwinnaar binnenkomen. De race staat open voor kajuitzeiljachten tot maximaal 24 voet. (7,50 meter LOA).

Veiligheid
"De Toerzeilers willen zeezeilen veilig en verantwoord maken door goede voorbereiding van schip en schipper," vertelt Jur pels. "Dit doen we door het geven van adviezen, organiseren van trainingen, stellen van voorschriften aan de uitrusting en inspecties."

"De Small Ships Race is avontuurlijk maar mag geen avontuur zijn.
Een overzicht van de minimumeisen waar schippers en schepen aan moeten voldoen kun je vinden onder Veiligheid."

Impressie van de tocht in 2011

Alle informatie op www.smallshipsrace.nl

De Small Ships Race is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers de grootste watersportvereniging van Nederland en en staat open voor zowel leden als niet-leden.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: