Voorbereiden op de Zeilrace en Rally naar Cork, Ierland

Zeilrace en Rally naar Cork, IerlandDe Zeilrace en Rally is de langste zeilwedstrijd die periodiek in Nederland wordt georganiseerd. Of je nu graag wilt trainen voor de Fastnet of als toerzeiler een bijzondere reis wilt maken; uniek is deze zeilrace en rally zeker. Een goede voorbereiding is een must.

Sinds 1994 wordt het evenement 2-jaarlijks georganiseerd en iedere keer is de route anders. Er wordt namelijk gezocht naar een mooie vakantiebestemming als eindpunt, zodat de race makkelijk aan kan sluiten op een vakantie met het gezin.

In 2013 gaat deze van Scheveningen naar Cork, Ierland. De baan is circa Nm. 570 en de finish is in de baai van Cork aan de Zuid-Ierse kust. In samenwerking met de Jachtclub Scheveningen en de Noordzeeclub wordt er op zaterdag 13 juli gestart in ORC,IRC en toer klassen voor volledig bemande schepen en double handed.

Het is niet de eerste keer dat de race Cork aan doet. In 2007 was dit ook al het eindpunt. De faciliteiten, de ligging, de bereikbaarheid en de gastvrijheid van de Royal Cork Yachtclub (een van de oudste zeilclubs ter wereld !) zijn namelijk erg goed bevallen.

Deze race en rally is een ISAF categorie 2 evenement met bijbehorende veiligheidsaspecten. Een gedegen voorbereiding is essentieel. De organisatie ondersteunt de voorbereidingen met informatie, een workshop en coördinatie voor eventueel noodzakelijk training.

Ook wordt gestreefd naar internationale deelname en daartoe wordt contact onderhouden met zeilorganisaties in België en Engeland.

Workshop 9 maart
9 maart wordt voor (aspirant) deelnemers een workshop gehouden. Met gerenommeerde sprekers zoals Hugo Baja, Eric van Vuuren, etc. op gebied van veiligheid, navigatie en uitrusting wordt een interessant en informatief programma aangeboden.

Specifiek toegespitst op ons evenement zullen deze onderwerpen uitgebreid besproken worden. Weet u nog niet zeker of u meedoet, of heeft u aanvullende vragen, dit is het moment om langs te komen. Locatie: het Huis van de Sport ,Wattbaan 31-49 te Nieuwegein, NL. Ontvangst vanaf 10.00h, aanvang 10.30 einde ca. 15.00h. De kosten zijn €20 p.p. incl. lunch, hiervan wordt € 10 per deelnemend schip geretourneerd.

U kunt zich aanmelden via ons email adres info@zeilrace-rally.nl Geef daarbij ook even aan met hoeveel personen u langskomt.

EHBO training
Volgens ISAF categorie 2 is het verplicht dat een van de opvarende kennis heeft van EHBO. Uiteraard volstaat als een van uw bemanningsleden medisch geschoold is. U kunt bij http://www.iedereenehbo.nl/index.php voor € 34,95 een online EHBO cursus volgen waarbij u bij afronding een certificaat ontvangt. Deze cursus is eventueel uit te breiden met een praktijkmiddag, extra kosten € 45,-

Rescue training
Conform de veiligheidseisen in de ISAF Special Regulations Category 2, zoals naar gerefereerd in onze Aankondiging artikel 14.6, dienen tenminste 2 opvarenden, waaronder de schipper, een rescue training gevolgd te hebben. Indien dit niet eerder is gedaan, zijn hiertoe 2 mogelijkheden:

  1. De maritieme indoortraining op de Maasvlakte voor € 75,-. Zie website GetWet , maritieme indoor training. U krijgt hierbij een praktijkdiploma dat voor onze wedstrijd geaccepteerd wordt, maar niet helemaal voldoet aan de standaard van Cat 2 wedstrijden.
  2. De andere mogelijkheid is de tweedaagse Offshore Personal Safety Training voor € 330,- Zeezeilschool . Als u deze cursus met succes gevolgd hebt ontvangt u het officiële certificaat dat ook geschikt is voor andere Cat 2 wedstrijden, zoals de Fastnet.

Beide cursussen zijn bijzonder leerzaam en leuk om te volgen! Aanmelden kan rechtstreeks bij de genoemde instanties.

Bezoek de website www.zeilrace-rally.nl voor alle informatie en online inschrijving. Ook treft u hier interessante informatie en reisverslagen over voorgaande wedstrijden.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: