Team Delft Challenge wint etappe naar Mussanah

Team Delft ChallengeTijdens de laatste etappe van de Arabia Tour zorgde het Nederlandse Team Delft Challenge voor een enorme verrassing. Ze wonnen de etappe met méér dan een uur voorsprong op de verzamelde tegenstand. De verrassing was enorm, want op de andere deelnemende Farr 30-zeiljachten waren ze stilaan gewend aan het idee dat ofwel het team van Bertrand Pacé ofwel dat van Cedric Pouligny won met enkele minuten onderling verschil.

De Nederlanders kozen na de start voor een gewaagde optie door dicht bij de kust te blijven zeilen terwijl de andere deelnemers allen diep in zee staken. De studenten, aangevoerd door Kay Heemskerk, wisten zo meer dan tien mijl voorsprong bij elkaar te zeilen in deze ingekorte etappe.

Dankzij hun overwinning verstevigen de Nederlanders hun vierde plaats in het algemeen klassement, dat nog steeds aangevoerd wordt door Team AISM van Bertrand Pacé. Het team BAE Systems van Cedric Pouligny kruipt na de etappe van vandaag weer iets dichter bij het erepodium, en naderen tot op slechts 4,5 punten.

Morgen staat tussen Mussanah en Mascate de laatste sprint-etappe uit deze Arabia Tour op het programma. De strijd om de ereplaatsen ligt nog volledig open, want ondanks de 4,5 punten achterstand op Team AISM moeten de zeilers van Team BAE Systems toch vooral de EFG Bank van Sidney Gavinet in het oog houden: zij staan momenteel derde, maar naderden tot amper een half puntje de mannen van Cedric Pouligny.

Moesten wij genoeg centen en vakantie hebben, we hadden het graag rechtstreeks op uw pc-scherm gebracht…

Maar ja. We zullen ons maar tevreden stellen met een Goofieke zaterdag…

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: