RORC verhoogt inschrijvingslimiet Rolex Fastnet Race

Rolex Fastnet RaceDe inschrijvingen voor de Rolex Fastnet Race waren na 24u volzet. Met meer dan honderd boten op de wachtlijst en met nog lopende aanmeldingen van de multihulls, IMOCA 60's en Class 40's was de vraag naar meer plaatsen nog groter dan anders. Om aan deze onverwachte vraag te voldoen heeft de RORC alvast beslist om de inschrijvingslimiet voor IRC gemeten boten met 40 plaatsen te verhogen tot 340.

De toevoeging van de multihulls, IMOCA's, Class 40's en Mini Transats kan het totaal makkelijk op 380 boten brengen. Om over voldoende ligplaatsen te beschikken heeft men beslist om het evenement te verhuizen naar de jachthaven van Plymouth welke over voldoende capaciteit beschikt om deze grote vloot te herbergen.

De jachthaven van Plymouth heeft 450 ligplaatsen en is bereikbaar gedurende alle getijden en heeft volgens het ontvangen persbericht genoeg faciliteiten om de zeilers, organisatoren en sponsors een aangenaam verblijf te verzekeren. Ook het zo bekende Rolex Fastnet Race Village waar je de crème de la crème uit de zeilwereld kan vinden zal verhuizen naar Plymouth.

RORC Commodore Mike Greville vertelt waarom de 300 boten limiet bestaat: "The 300 limit has its origins in the inquiry following the 1979 race, but advancements in all aspects of the sport including yacht design, boatbuilding, and navigation equipment have dramatically improved its safety. The race also has a qualification process to ensure that the crew have sufficient experience in the boat they are racing before they are accepted as an entry. Following the unprecedented level of interest in this year's event we have moved to reconsider the limit but, before making any decision, we had to work out what was deliverable and this required us to move the event to Plymouth Yacht Haven."

De Rolex Fastnet Race vloot start op 11 augustus traditie getrouw voor Cowes en zal tussen 13 en 17 augustus arriveren in Plymouth.

Meer nieuws op http://fastnet.rorc.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: