Carolijn Brouwer en Klaartje Zuiderbaan in pre-selecties Team SCA

Team SCATeam SCA die, zoals we hier eerder meldden, van plan is een volledig vrouwelijke crew te zenden naar de komende Volvo Ocean Race, vertrekt dit weekend vanuit Southampton. Het training schip, de voormalige Puma VO70, steekt van wal met de eerste groep potentiële kandidaten die geselecteerd werden uit honderden aanvragen.

De groep bestaat onder andere uit wedstrijdzeilster Annie Lush (GBR), olympisch catamaran zeilster Carolijn Brouwer (NED), Frans Figaro zeilster Jeanne Gregoire (FRA), matchracer Klaartje Zuiderbaan (NED), voormalig Amer Sport Two voordekker Liz Wardley (AUS), Vendée Globe schipper Sam Davies (GBR) en matchracer Stacey Jackson (AUS).

De bemanning zal varen onder begeleiding van coaches Magnus Olsson en Brad Jackson, die 12 Whitbread / Volvo Ocean Races op hun indrukwekkende palmares hebben staan.
We duimen voor onze Nederlandse kandidaten.

Volg ook onze Team Sca en vrouwenteam discussie op ons zeilforum.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: