Nieuwpoort Channel Race: de beste voorbereiding voor lange offshore races

Nieuwpoort Channel RaceSinds zijn oprichting heeft de Nieuwpoort Channel Race (NCR) als doel de deuren te openen naar de offshore wereld. Deze filosofie geldt nog altijd voor de 7de editie! De organisatoren van de Transquadra en de Rolex Fastnet Race (RORC) hebben ons net bevestigd dat het grote parcours van de NCR geldig is als kwalificatiewedstrijd voor deze twee grootscheepse races.

De Transquadra is de enige trans-Atlantische race in solo of dubbel voor liefhebbers boven de 40. De volgende editie zal plaatsvinden in 2014-2015. De Rolex Fastnet Race is wereldwijd bekend. De race start in Cowes op het Wight eiland in Engeland, gaat rond de mythische Fastnetrots vervolgens verder naar de zuidwest kust van Ierland en eindigt in Plymouth. Deze race gaat tweejaarlijks door en de volgende editie zal in augustus 2013 plaatsvinden.

Het is altijd onze wens geweest om onervaren teams te helpen bij het voorbereiden en trainen voor races van topniveau die een grotere ervaring vereisen. We zijn daarom opnieuw zeer trots op deze erkenning, die te danken is aan de uitstekende reputatie die onze deelnemers toekennen aan de race.

Inschrijvingen zijn vandaag geopend
De inschrijvingen voor de NCR 2013 gaan vandaag officieel van start via een online formulier. Sinds de publicatie van de Notice of Race 2013 hebben we al een aantal inschrijvingen genoteerd. De 7de editie ziet er dan ook opnieuw zeer mooi uit.

We danken jullie allemaal voor jullie enthousiasme en verwachten jullie op het water op 7 juli 2013! In afwachting, aarzel niet de teaser 2013 te bekijken:

We zijn aanwezig op de Belgian Boat Show (Flanders Expo, Hall 5, Stand Yachting Sud).

Inschrijven en meer info via: www.channelrace.be
Tekst: Marie-Amélie Lenaerts

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: