Swan 45 Satori wint Swan Transatlantic Trophy

Swan 45 SatoriDe Nederlandse Swan 45 Satori heeft tijdens de Atlantic Rally for Cruisers (ARC) in de RORC Racing Division Class A een gedeelde tweede plaats behaald. In de prestigieuze Swan Transatlantic Challenge Trophy pakte de Satori na berekende tijd de eerste plaats voor de Italiaanse Swan 80 Bernice. De Swan Transatlantic Challenge Trophy is een race binnen race en wordt uitgereikt aan het best presenterende Swan zeiljacht die deelneemt aan de ARC.

De Swan Transatlantic Challenge Trophy werd op woensdag 6 februari uitgereikt aan Gideon Messink en zijn Nederlands team tijdens de ClubSwan receptie in Londen.

Schipper Gideon Messink is niet de eerste de beste in de internationale zeilsport, hij heeft drie keer deelgenomen aan de Whitbread Round the World Race (nu Volvo Ocean Race) en aan nog talrijke andere offshore zeilraces in binnen- en buitenland. Gideon zeilt al een paar jaar met Swan zeiljachten sinds hij Benelux dealer is geworden voor het merk.

Anita Van Oeveren, aan boord van Satori vertelt ons: “De start van de race was een uitdaging; het was windstil, pas na drie dagen stak de wind op en konden we in rechte lijn naar St Lucia zeilen. We hebben met heel de bemanning genoten van de race, de zonsopgangen, het lekkere eten en het sturen in de grote golven, het was een schitterende ervaring.”

Gideon Messink ontvangt de Swan Transatlantic Challenge TrophyGideon Messink ontvangt de Swan Transatlantic Challenge Trophy

www.worldcruising.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: