Delft Challenge aangekomen in het Midden Oosten

Delft ChallengeHet is zover. Zoals u twee weken geleden kon lezen doen we mee aan een grote zeilmarathon in het Midden Oosten. De Sailling Arabia the Tour. Sinds dinsdag bereiden we ons voor in Bahrain, zondag (10 februari) start de race. Wat moet u weten? Hoe waren de afgelopen dagen? Onze eerste dagen in het Kingdom of Bahrain hebben we de boot opgetuigd en we hebben geacclimatiseerd. Dat is belangrijk; we zijn in een ver land en het is goed om te weten hoe alles hier werkt. Wat is er in de supermarkt? Wat kost een taxi? Wat doet het weer op welke momenten van de dag?

De boot zit inmiddels helemaal in elkaar, en we hebben onze eerste trainingsmijlen gemaakt. Het voelt goed!

Arabië
Het land bevalt ook goed trouwens. Alles is hier qua faciliteiten perfect geregeld; de boot wordt voor ons onderhouden, we zitten in een luxe hotel, de marina is van alle gemakken voorzien, we krijgen overal Sailors Discount als deelnemers, etc, etc. Dat had een stuk slechter kunnen zijn, omdat wedstrijdzeilen in deze landen niet echt een grote sport is. Met een temperatuurtje van 25 graden is het dan goed toeven.

Andere route
Er zijn een paar zaken anders dan ze vorige week waren, zoals bijvoorbeeld de route. De route zo kort van te voren veranderen is een beetje gek natuurlijk, maar we zien het door de vingers. De belangrijkste verandering is dat Dubai tóch als stopover is toegevoegd aan de race. Etappe 3 finishen we - echt waar - 50 meter van de Burj al Arab.

Nieuwe rubriek website
Meer nieuws: we hebben een nieuwe rubriek op onze site. De Inside Stories. Verhalen over al het geregel om Delft Challenge heen. De insteek: in Arabië komt u niet zo 1, 2, 3. We hebben de volgende thema's de afgelopen week uitgelicht:

 • Logistiek
  Over twee Farr 30 schepen en het overvliegen van een team. Wat zijn de logistieke vraagstukken die een wedstrijd in het Midden Oosten met zich meebrengt?
 • Voeding
  Hoe houd je een team van 9 zeilers fit in verre oorden?
 • Training
  Hoe hebben we ons op de SATT voorbereid? Wat zijn de 7C's of Team Performance?

Tekst: Leon Boerop

Meer via: www.delftchallenge.nl

Labels

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: