Team Delft Challenge is weer thuis

Team Delft ChallengeTeam Delft Challenge is weer thuis! Hoe kwam die overwinning tot stand? Hoe waren de laatste etappes? Wat vonden we van de SATT? Het was super! We zijn overall 4de geworden, en daar zijn we hartstikke tevreden mee. Voor ons zitten louter professionals, achter ons een mix van amateurs en profs. We hebben super veel geleerd tijdens het evenement, en hebben ook veel nieuwe leerpunten voor volgende evenementen.

De race was tot het laatst spannend; we vochten met het Engelse Plymouth Sailing Team (Team Messe Frankfurt) om een vierde plaats in het klassement. Dit team is ook een studententeam, dus voor ons een perfect sparringpartner.

Later!
De laatste twee grote etappes van de SATT waren de ingewikkeldste; we moesten de hoek om van Ras al Khaimah naar Dibba, Oman, en daarna door naar Muscat, Oman. Zelden voeren we een etappe met zo weinig wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een laatste park-up met het veld in een fors windwak kwamen we door een goede tactiek van coach Koen als tweede weg, en hebben we onze voorsprong behouden. Alleen Bertrand pacé met AISM Investment was ons net te snel af. Voor de rest; see you later.

Winners: Team Delft Challenge
De overwinning na deze etappe was grootsch en glorieus; meer dan 14 mijl voorsprong (1,5 uur) op bootje nummer 2. De aankomst in Musannah was eenzaam, maar mooi.

Zo hebben we het gedaan: In de nacht viel de wind weg. Die kon terugkomen op zee, of aan de kust. De voorspelling neigde naar de zee, de ervaring van andere etappes naar de kust. Tot onze verbazing sloeg iedereen linksaf toen de wind eruit kakte, en bleven wij eenzaam acher. Dobber, dobber, dobber, en bingo! Wij hadden twee uur eerder wind dan de tegenstanders (godzijdank, anders waren we dus goed laatste), en gingen als eerste door de gate op zee.

In de straat van HormuzIn de straat van Hormuz

Licht uit, spot aan
En nu zijn we alweer thuis! Helaas. We gaan even een weekendje op adem komen, daarna gaan de voorbereidingen voor volgend jaar en alle activiteiten om de sponsoren tevreden te houden van start.

www.delftchallenge.nl

Tekst: Leon Boerop

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: