Wind- en weersvoorspelling Goofies Race maart

weerkaartDe lente en de zon staan te trappelen om eindelijk onze richting uit te komen. Eind volgende week klimt het kwik richting 10 graden en begin volgende week komt ze zon eindelijk terug tevoorschijn. Maar dit weekend liggen we nog onder een grijs wolkendek met een noordelijke stroming. Met een maxima van 5 graden en een matige noordelijke wind zal de gevoelstemperatuur (vergeleken met de voorbije weken) nog meevallen. Maar we kunnen toch nog spreken van een winterwedstrijd.

Algemene synoptische situatie: Een hoog met kern ten westen van Schotland verandert nauwelijks van plaats. We bevinden ons onveranderd op de oostelijke flank van dit hoog onder een noordoostelijke stroming van vochtige lucht. Vandaag (vrijdag 1 maart 2013) passeert een zwak koufront waarna de stroming geleidelijk naar het noorden wil krimpen. Morgen trekken de uitlopers van een warmfront ten noorden van onze regio voorbij.

Weerbeeld: Morgen begint de dag met veel bewolking. Na de middag kan
het even opklaren.

Zichtbaarheid: Matig tot goed zicht.

Temperatuur: Maxima rond 5°C.

Wind: De zwakke tot matige (2-3) noordoostenwind krimpt in de loop
van de dag naar het noordnoordwesten.

06 utc (07 LT): NO 8-12 kt.
09 utc (09 LT): NNO 7-10 kt.
12 utc (13 LT) : N 5-7 kt.
15 utc (16 LT) : NNW 7-10 kt.
18 utc (19 LT): NNW 8-12 kt.

Rukwinden: Niet van toepassing.

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: