Team SCA nodigt derde groep vrouwelijke kandidaten uit

Annemieke BesEen derde groep kandidaten komt naar Lanzarote om deel uit te maken van het SCA dames zeilteam. De bedoeling is om het beste vrouwelijke offshore raceteam ter wereld samen te stellen. Onder hen bevindt zich de derde Nederlandse kandidate Annemieke Bes. Tijdens de Olympische spelen van 2008 in Beijing won Annemieke zilver in de Yngling klasse.

Tot hiertoe hebben 18 vrouwen aan deze preselectie deelgenomen. Een aantal bemanningsleden zullen in de nabije toekomst al worden ingelicht over hun deelname aan de Volvo Ocean Race. Het volledige team zal pas later dit jaar worden bekendgemaakt.

De eerste groep SCA kandidaten bestond uit: Annie Lush (GBR), Carolijn Brouwer (NED), Jeanne Gregoire (FRA), Klaartje Zuiderbaan (NED), Liz Wardley (AUS), Sam Davies (GBR), Stacey Jackson ( AUS).

In de tweede groep bevonden zich: Alicia Ageno (ESP), Sally Barkow (VS), Karin Berg (SWE), Sophie Ciszek en Jessica Sweeney (AUS), Robin Hilton (CAN) en Justine Mettraux (SUI).

De derde groep is samengesteld uit Tamara Echegoyen (ESP) en Natalia Via-Dufresne, Annemeike Bes (NED) en Anna-Lena leerd (SWE)

Waar wacht onze Evi Van Acker op?

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: