Alles nog open tijdens Winterserie Drimmelen

Afgelopen zondag een heerlijke dag om in alle klassen een lekkere wedstrijd te zeilen tijdens de winterserie Drimmelen. Alle bemanningen stonden in de morgen al vroeg op de steiger om boot en zeilen gereed te maken voor alweer de één na laatste wedstrijd in de winter.

Er is nog van alles mogelijk in de meeste klassen en niet alle boten die leiden in hun divisie zijn save. In de VJB gaan de beide folkboats uitmaken wie de eerste plaats mag oppikken. Bert vd Hoeff mag geen foutje meer maken. Hij moest de Tompoes voor laten zondag.

In VJA twee boten met zeven punten. De Amedieu van Maarten de Kroon pakte zondag een eerste plaats en zag naaste concurrent Loedeman met zijn Spirit een aftrek nemen.

In ORC een lekkere overwinning van de Bon Vivant van Jan Hooijmaijers. Hij kon de A31 van Keetels voorblijven en heeft de druk vol opgevoerd op Keetels en bemanning. Zij zullen 24 maart 100% moeten zijn anders is de eerste plaats in gevaar.

In de sportbootklasse een paaltje voor Team Het Zeilenhuis met de Linke Loetje. Samen met Boombastic en de Never Ready van Leo Spierings geven de boten elkaar niet veel toe maar in de correctie komt Linke Loetje toch steeds bovendrijven. In J22 twee wedstrijden net als de Cork klasse. Met twee keer een overwinning voor TSJ lijkt dat het vanzelf is gegaan maar niets is minder waar. De boten kunnen allemaal een tweede plaats varen en dat wisselt dan ook veelvuldig. TSJ blijft een klasse apart maar ook hier is één foutje 24 maart nog gevaarlijk. TSJ heeft al een aftrek te pakken.

In de Cork klasse blijft het veld zich ook steeds meer ontwikkelen. De boten zitten dicht op elkaar en we hebben meerdere boten die vooraan kunnen varen. Vooraf getipte winnaars hebben het moeilijk om aan te haken en moeten echt aan de pak. Koen van Gils pakte de dagzege over twee wedstrijden, en gaat aan de leiding.

Kortom nog genoeg om voor te strijden in veel klassen. Zondag 24 maart een nieuwe en laatste ronde voor de boeg met weer een toeschouwers boot. We zien u graag als supporter.

Tekst: Tjerk van Loenhout
Foto door Rene Middelkoop

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: