Nederlandse kernploeg met Delta Lloyd naar Rio in 2016

Nederlandse kernploeg met Delta LloydHet Watersportverbond kan de komende 4 jaar rekenen op de financiële en commerciële ondersteuning van hoofdsponsor Delta Lloyd. Beide partijen ondertekenden dinsdag in het Scheepvaartmusuem in Amsterdam een nieuw contract dat tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 loopt.

De Delta Lloyd Kernploeg van het Watersportverbond was zeer succesvol bij Londen 2012. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe won goud, Marit Bouwmeester (Laser Radial) pakte zilver, Lobke Berkhout en Lisa Westerhof (470) behaalden brons. Pieter-Jan Postma viel net buiten het podium (Finn/vierde).

Maurice Leeser, directeur Watersportverbond: “Wij zijn als Watersportverbond enorm trots op de succesvolle samenwerking met Delta Lloyd. Wij hebben hele goede sportieve resultaten geboekt en Delta Lloyd heeft daar als trouwe sponsor wezenlijk aan bijgedragen. De verlenging van de samenwerking bevestigt de waarde en het succes van de sponsoring van watersport. Tevens bevestigt het dat we samen heel tevreden zijn over de invulling. Met de bijdrage van Delta Lloyd worden vele voorzieningen voor al onze topsporters en leden naar een hoger niveau getild. Dat geldt zowel voor topsport als breedtesport.”

Paul Medendorp, lid raad van bestuur Delta Lloyd Groep: “Als grootste watersportverzekeraar van Nederland willen wij een échte partner zijn van de Nederlandse watersport. Door het uitbreiden van onze sponsorafspraken en door ons weer voor vier jaar te committeren willen wij laten zien dat wij niet alleen onze klanten maar ook de zeilsport zekerheid op lange termijn bieden”.

In de Delta Lloyd Kernploeg zitten de meest getalenteerde en kansrijke topzeilers in olympische en paralympische klassen. Het Watersportverbond, een van de meest succesvolle sportbonden van de afgelopen jaren, stelt zich ten doel om de allerbeste zeiltalenten te selecteren en hen met hoogwaardige training en begeleiding uit te laten groeien tot toekomstige helden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: