Jelle Roos wint 5de stage Team Heiner Winterserie Match Racing

winterserie match racingDit weekend werd in Lelystad bij de vijfde stage van de Team Heiner winterserie match racing gezeild. Deze keer een 'stage' bestaande uit twee dagen, waarin drie Duitse teams en drie Nederlandse teams tegen elkaar streden: de teams van Lars Hueckstaedt, Jens Hartwig, Trungh Huynh, Jurjen Feitsma, Jelle Roos en Ewout Lubberink.

Zaterdag
Op de eerste dag – zaterdag - stond er 18 knopen wind uit het zuiden, tot 30 knopen in de vlagen. Het waren voor iedereen lastige omstandigheden, zeker omdat de meeste teams lang niet hadden gevaren door het winterweer in de afgelopen periode. Daarom werd er ’s ochtends eerst extra oefentijd ingelast. De eerste vijf flights van de round robin telden niet mee voor de punten, maar stelden de teams in de gelegenheid om een aantal starts te oefenen en het eerste rak tot de bovenboei te varen. Na de eerste vijf flights gingen de punten tellen.

De drie Nederlandse teams bleken op de eerste dag vooralsnog sterker in match racing te zijn dan de Duitsers, getuige de tussenuitslag op zaterdag, na één round robin:
Jurjen Feitsma, Jelle Roos en Ewout Lubberink: allen 4 wins
Lars Hueckstaedt: 2 wins
Jens Hartwig: 1 win
Trung Huynh: geen wins

Zondag
Gelukkig waren de weersomstandigheden op de tweede dag van stage 5 heel anders dan voorspeld: 12 tot 18 knopen wind uit het zuid oosten en zelfs wat zon in tegenstelling tot de voorspelde regen. Van de harde wind en de kou van zaterdag hadden de zeilers op zondag geen last meer.

Er is één complete round robin gevaren, gevolgd door een finale serie: een ‘best of one’ tussen de plaatsen 5 en 6, en ‘best of three’ tussen 3 en 4 en tussen 1 en 2. De Duitse teams – zij komen uit Hamburg en Berlijn - zeilden op zondag veel beter, en maakten het de Nederlanders regelmatig erg moeilijk op het water.

De finale tussen de nummer 1 en 2 ging evenwel tussen twee Nederlandse teams, tussen Jelle Roos en Ewout Lubberink. Het team van Jelle Roos kwam na de eerste wedstrijd op 0-1 achterstand te staan, maar won uiteindelijk de finale serie met 2-1 door twee hele sterke laatste wedstrijden te varen.

De einduitslag van de vijfde stage is als volgt:
1. Jelle Roos
2. Ewout Lubberink
3. Jurjen Feitsma
4. Lars Hueckstaedt
5. Jens Hartwig
6. Trung Huynh

Met deze uitslag heeft het team van Jelle Roos zich geplaatst voor het finale weekend.

De zesde en tevens laatste stage wordt op zaterdag 30 maart gezeild.

Tekst: Helga Oosterkamp / Team Heiner

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: