Meer dan 1500 kandidaten solliciteren voor Onboard Reporter

Onboard ReporterDe zoektocht naar Onboard Reporters voor de Volvo Ocean Race kreeg een ongelooflijke respons. Meer dan 1500 aanvragen werden ingediend tijdens de voorbije weken. De campagne werd ongeveer 2 maanden geleden gelanceerd. Een hoop sollicitanten vraagt zich natuurlijk af wat er gebeurd is met hun inschrijving.

Rick Deppe geeft een stand van zaken.
Uit het niveau, de vaardigheden en de ervaring van de kandidaten kan worden opgemaakt dat veel mensen een ontzettende passie koesteren voor de VOR. De betrokkenheid is groot.

Ondertussen blijven de sollicitaties binnenstromen we zijn nog steeds blij dat we er zo veel ontvangen. De volgende stap bestaat eruit om vanuit ieders ervaring en expertise een selectie te maken. Fundamenteel is om uit te maken of de kandidaten binnen het team kunnen functioneren.

Op dit moment hebben we nog geen kandidaten geselecteerd. Wel hebben we met een klein aantal mensen gesproken maar alles is echter nog zeer informeel. We willen vooral de juiste teams krijgen. Kandidaten moeten zich thuis voelen binnen het team, zich kunnen oriënteren binnen de race en een doorgedreven training krijgen.

Het spreekt voor zich dat dit een hoop tijd in beslag gaat nemen. Ondertussen staan de vacatures nog steeds open.

Lees ook: Onboard Reporters gezocht voor de Volvo Ocean Race 2014-15

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: