Aboen en Xcentric Ripper winnen Grevelingen wintercup

Grevelingen wintercupAfgelopen weekend zijn de traditionele Race Rond de Platen gevaren en de finale van de Grevelingencup gevaren. Onder droge, koude en winderige condities hebben de 200 deelnemende jachten aan de winterserie de laatste strijd geleverd en zijn de winnaars onderscheiden.

Zaterdag, tijdens de Race Rond de Platen, was het koud met een sterke 6 bft. De deelnemende jachten begonnen om 11 uur aan de Race, waarna de eerste boten na 2 uur varen aankwamen op het eiland in het Grevelingenmeer ‘de Ossehoek’. Werd de warme choco geschonken en werden de warme gehaktballen verlekkerd ontvangen. Nadat de ronde boerengolf over het eiland voltooid was en de zeilers weer enigszins opgewarmd ging men weer het water op voor het laatste stuk zeilen, gevolgd door een gezellig feest ’s avonds in le Bateau.

Zondag was de wind wat minder sterk en de temperatuur wat hoger. De opkomst was wederom enorm, de deelnemers waren allemaal opgeladen om in de laatste wedstrijd alles te geven en de laatste plekken te winnen en plaatsen te stijgen.

Na een mooie dag varen, hevige strijd, en mooie snelle rakken en spectaculaire manoeuvres, is de winterserie 2012-2013 van de Grevelingencup gevaren. Velen hebben nog een plaats kunnen winnen, anderen hebben hun plek kunnen consolideren.

Alle teams hebben erg goed, hard en sportief gezeild en de organisatie van de Grevelingencup verwelkomt iedereen graag weer volgend jaar.

Top 3 ORC 1
1. Xcentric - Ripper J/111
2. Quantum - Racing J/33
3. Intention - Bashford 36

Top 3 ORC 2
1. Aboen - Stern 33
2. Next Best - X332
3. Jantje uut de Kachel - J/24

Voor alle uitslagen kijk op www.grevelingencup.nl
Tekst en foto: Wouter Kop

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: