Loick Peyron leert foilen met een Moth

Loïck PeyronMultihull legende Loïck Peyron (FRA) leert foilen met een Moth. Loick Peyron is onlangs als één van de stuurmannen toegetreden tot het America's Cup team Artemis Racing. Als menig recordhouder met multihulls brengt hij onschatbare kennis en expertise mee. Het enige waar hij dus nog geen ervaring mee had was het gecontroleerd foilen.

Voor diegene die hem nog niet kennen: Loïck Peyron, geboren op 1 december 1959 in Nantes, heeft menig zeilrecord en multihull kampioenschap op zijn naam staan. Loïck won vier ORMA kampioenschappen: in 1996, 1997, 1999 en 2002. In 2007 won hij de Transat. In 2010 zeilde hij de 33ste America's Cup onder het Alinghi team en last but not least won hij in 2012 de Jules Verne Trophy.

http://artemis-racing.americascup.com/

Foto: Sander van der Borch / Artemis Racing

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: