Linke Loetje wint overall prijs in Drimmelen

DrimmelenAfgelopen zondag was heel Drimmelen opgetuigd voor wat een super afsluiting had moeten worden van de winterserie. Alle zeilers stonden op scherp om de laatste wedstrijd te zeilen. Het weer was al dagen het gesprek van de dag, tenslotte was de temperatuur de hele week al rond het vriespunt en had heel Nederland het over een gevoelstemperatuur van -10 tot -15 graden. Zo ook de angst bij de organisatie en comité dat deze zondag weleens de wedstrijd niet door zou kunnen gaan.

Met een gemiddelde van 25 knopen en een rond de -2 was het de deelnemers niet gegund om de serie af te maken tot een goed einde. Veiligheid voorop en nadat diverse teams de prijsuitreiking hadden bezocht was één ding duidelijk, het was niet te doen om te gaan varen. Bij deze temperatuur een man over boord zou uit kunnen lopen op een drama.

De stand van de laatste wedstrijd bleek tevens de eindstand in alle klassen wat maakt dat onderstaande boten winnaar werden in hun veld:

  • VJ1 Bounty 2 (Loedeman) 9 pt
  • VJ2 Snipa (vd Hoef) 10 pt
  • ORC Rakker (Keetels) 11pt
  • J/22 Jeminee (Bech) 10 pt
  • Cork 1720 Evolution (van Gils) 12 pt
  • Sportboot Linke Loetje (Machielsen) 6 pt

Hiermee pakt de Linke Loetje van Sven Machielsen en Team Het Zeilenhuis de overall prijs in de serie en wordt helaas zonder te zeilen winnaar.

Volgend jaar zijn er wederom Winterwedstrijden in Drimmelen en zijn deze datums afgestemd met de Grevelingen Cup zodat alle deelnemers aan beide evenementen kunnen deelnemen.

Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: