Optimist Sprintwedstrijden als voorbereiding op United 4 en DYR

Optimist SprintwedstrijdenOp 20 en 21 april organiseert het Batavia Sailing Center sprintwedstrijden voor de Optimist. Korte, flitsende wedstrijden op het uitdagende wedstrijdwater van het Markermeer. Door de vergelijkbare omstandigheden zoals bij Workum, is het een ideale voorbereiding voor de United 4 en de Dutch Youth Regatta.

In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 april is het Batavia Sailing Center gastheer van de eerste editie van de Optimisten Sprintwedstrijden. Op een korte baan worden veel wedstrijden gevaren die maximaal 20 minuten duren. Hierdoor kan er veel gestart worden en is er ook veel mogelijkheid om tips te krijgen van je coach. Een weekend waar je veel kan leren dus.

Er wordt gevaren in een optimist A en B groep. Afhankelijk van het aantal
inschrijvingen wordt er in verschillende fleets gestart. De inschrijving staat
open voor iedereen. Ook het Vaarkrant Talententeam neemt deel aan deze Sprintwedstrijden.

Batavia Sailing Center is gevestigd in de Bataviahaven in Lelystad, centraal
gelegen in het land en goed bereikbaar, zowel over de weg als met openbaar verboer. Er is meer dan voldoende parkeerruimte (deels betaald) en ruimte voor stalling van trailers en boten. Voor de begeleidende ouders is er rond de haven veel te doen. Zo ligt het outletcentre Batavia Stad op een paar honderd meter van de Bataviahaven. Ook de Bataviawerf en het Nieuwland Museum liggen zeer dichtbij. Vanzelfsprekend zijn er rond de haven diverse restaurants en cafe's.

De kosten voor deelname zijn € 30 euro per zeiler. Voor meer
informatie en inschrijven ga je naar de website van het Batavia Sailing Center. Inschrijving sluit op 18 april a.s.

www.bataviasailingcenter.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: