Tijd voor de sportiefste doublehanded zeilwedstrijd ‘Tele 2 – 40 mijl van Bru’

40 mijl van BruEen scherp jacht, twee paar handen, de Grevelingen en gezelligheid. Meer is er niet nodig voor het leukste doublehanded zeilevenement in Zeeland, de Tele2 – 40 mijl van Bru. Op zaterdag 25 mei verzamelt menig wedstrijdzeiler en toerzeiler zich op de Jachthaven van Bruinisse voor een mooie dag op het water. Samen de strijd aan op die prachtige Grevelingen. Ieder staat in zijn eigen klasse voor een sportieve uitdaging.

De wedstrijdzeilers hebben geen compleet team om op terug te vallen en de toerzeilers voegen een competitief element toe. Er is plaats voor doublehanded teams met een gemeten of ongemeten scherp jacht vanaf acht meter in IRC, ORC en toerklasse en voor de eenheidsklassen J80 en First 31.7. Na de start van de verschillende klassen op zaterdagochtend is er een aparte baan voor catamarans, exclusief voor de zeilers van de Catamaranclub Bru.

De organisatie van de zeilwedstrijd denkt ook ieder jaar aan de inwendige zeiler. Op vrijdag is het aanmelden onder genot van een drankje en op zaterdag begint de dag traditiegetrouw met koffie, een lekkernij en het palaver. Na de 40 mijl op de Grevelingen staat er in de tent op de Jachthaven van Bruinisse een overheerlijk buffet klaar om van te genieten. En na de prijsuitreiking is het tijd voor feest onder leiding van een live band.

De inschrijving is vanaf deze week open, dus mis de boot niet en schrijf je snel in. Dit jaar is er plaats voor maximaal 175 boten. De inschrijving sluit op 18 mei of op het moment dat het 175e team zich inschrijft. Tijd voor een dag vol uitdaging en een bijpassend weekend met gezelligheid? Kijk voor meer informatie en de inschrijving op www.40mijlvanbru.nl

Tekst: Adeline Mans Foto: Dick van der Veer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: