Gaastra committeert zich voor 3 jaar aan Ronde om Texel

Ronde om TexelDe voortekenen zijn gunstig als het gaat om de 36e Ronde om Texel. Naast vele enthousiaste zeilers die de nieuwe opzet toejuichen en het positief aantal inschrijvingen tot op heden, stapt ook Gaastra in als kledingsponsor voor de grootste catamaran zeilwedstrijd wereldwijd. Gaastra gaat deze sponsoring voor een periode van drie jaar. Niets lijkt de Ronde in de weg te staan.

‘Best en Biggest’ – Ronde blijft Koningsnummer
De organisatie van Ronde om Texel doet er ook alles aan om de status van beste catamaran race voort te zetten door te focussen op kwaliteit en inhoud. De samenwerking met Gaastra als kledingsponsor draagt hier direct aan bij. Uit onderzoek onder de deelnemende zeilers in 2012 is gebleken dat deze ‘back to basics’ benadering door de deelnemers hoog gewaardeerd wordt. Deze focus is mede ingegeven door het wegvallen van een hoofdsponsor van de ronde voor 2013.

De Ronde is het Koningsnummer van de Ronde om Texel Zeilweek waarin nog een aantal andere inspirerende races plaatsvinden zoals het Texel Dutch Open, de Horstocht en de Tocht rond de Noord. In die laatste twee races komt de recreatieve zeiler meer aan zijn trekken. Om de aangescherpte doelstellingen te realiseren is dit jaar de samenwerking met Kustzeilvereniging De Cocksdorp en Westerslag gezocht.

Nieuwe sponsor en bestaande partners
Zoals gezegd heeft het wereldwijd bekende evenement dit jaar geen hoofdsponsor maar de organisatie is bijzonder trots om te melden dat Gaastra deze week Official Partner en Clothing Supplier is geworden. Gaastra werkt samen met kledingwinkel ‘Mantje Texel lifestyle stores’ die Gaastra op het Noord-Hollandse eiland vertegenwoordigen.
Met de steun van Nederlands grootste merk in watersportkleding en partner Boskalis ziet de organisatie de Ronde om Texel Zeilweek de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet. Het moet ook vermeld dat voorheen hoofdsponsor Zwitserleven in 2012 een bijdrage heeft gereserveerd voor de 2013 editie na het beëindigen van de samenwerking. Daarnaast is de VVV Texel ook dit jaar weer een zeer gewaardeerde partner in de organisatie van de Ronde om Texel Zeilweek.

Focus op zeilsport
Dus de focus is terug op nog meer kwaliteit, plezier en veiligheid van de zeilsport voor alle deelnemers. Dit zal ten koste gaan van sommige nevenactiviteiten die in voorgaande jaren meer gericht waren op de toeschouwers, sponsors en fans dan op de zeilers zelf.

Wind- en Kitesurfen
Ook kende de Zeilweek in het verleden een Slalom windsurf evenement. Dat zal in 2013 niet het geval zijn maar het streven van de organisatie is om deze meer extreme en betaalbare strand zeilsport samen met het kite surfen in de toekomst structureel toe te voegen aan de Ronde om Texel Zeilweek.

Samenstelling bestuur Ronde om Texel 2013
Het bestuur van de stichting Ronde om Texel is verantwoordelijk voor de organisatie en bestaat uit de onderstaande vrijwilligers. De positie van voorzitter is vacant na het afscheid van voorzitter Sidny van Zon die de Ronde na vele jaren trouwe dienst heeft verlaten. Het streven is om deze functie in 2013 op adequate manier in te vullen in voorbereiding op de 2014 editie.

Rene Daleman, penningmeester
Ina van Gils-Bremer, secretaris
Peter Braam, strand
Bert Dros, transport
Willem Hemelraad, veiligheid
Marie-Christine Pijnenburg, regatta office
Jeroen Romkema, wedstrijd

Foto: Jasper van Staveren
Bron: FB Round Texel

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: