Magic Marine Easter Regatta 2013 vanmiddag van start

Easter RegattaVrijdagmiddag 29 maart gaat de 29e Magic Marine Easter Regatta van start op de Braassemermeer. 220 kinderen vanuit de hele wereld strijden in hun optimist vier dagen lang voor de overwinning: vereeuwiging op het Paasei. De Nederlandse zeilers presteren altijd erg goed in dit internationale event op eigen water. Zal de nieuwe lichting wederom vooraan varen?

De deelnemers, de 40 officials en de 60 coaches staat een mooi paasweekend te wachten met 10-12 knopen wind en weinig tot geen neerslag. Op dit moment ligt er nog ijs in de haven, dus dat belooft een kleurig festijn van mutsen en handschoenen te worden. Hard varen dus om warm te blijven.

Vorig jaar was het podium bezet door Philip Meijer (NED), David Labrouche (GBR) en Bart Lambriex (NED). De Nederlandse winnaars zijn inmiddels de optimist ontgroeit en zullen dus plaats maken voor opkomend toppers.

De Easter Regatta is elk jaar een weerzien van de optimisten klasse en het is vooral een goed meetpunt met de concurrentie, aangezien de selectiewedstrijden voor de deur staan.

Volg de actie op facebook.com/easterregatta. Langskomen kan natuurlijk ook, want vanuit de warme kantine zijn de wedstrijden goed te volgen.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: