Magic Marine Easter Regatta: Nederland aan de leiding na 2de dag

Magic Marine Easter RegattaDe 28ste Magic Marine Easter Regatta is gestart met 220 inschrijvingen en optimist zeilers uit 12 verschillende landen. In tegenstelling tot de windstille dag van vrijdag, stond er op de tweede dag 10 knopen wind uit het noord westen. Gisteren verschenen er 208 optimisten aan de start. Waaronder 57 van de 85 beste optimistenzeilers van Nederland.

In de ochtend was het wedstrijdcomité nog nodig als ijsbreker om het water vrij te maken voor de deelnemers. Toen de schotsen plaatsmaakten voor water, gingen ook de eerste dik ingepakte zeilers het water op.

Om 10:00 uur startte de eerste groep, waarna direct een aantal algemene terugroepen volgden. Door het grote aantal algemene terugroepen, wordt de zwarte vlag al snel gehesen. Een zware maatregel die een deelnemer uitsluit als deze nogmaals te vroeg start.

Twee spannende wedstrijden volgden op deze ijskoude zaterdag, waarin de Nederlandse talenten aantoonden de zware condities de baas te zijn.

In de pauze werd menig koude hand opgewarmd aan een warm kopje chocolademelk. Om daarna een laatste race te varen. Ook in deze race domineerden de Nederlanders in alle poules. Met plaatsing van diverse talenten in de top drie van het klassement.

De top drie in tussenklassement van de Magic Marine Easter Regatta wordt aangevoerd door de Nederlander Stijn Paardekooper (NED 3147),gevolgd door de Amerikaan Ryan Hennessey (USA 18083) en afgesloten door de Zweed Oscar Engstrom (SWE 4403).

De volledige tussenstand vind je hieronder in de bijlage.

Een veelbelovend begin in deze inmiddels internationaal geroemde regatta, die als een meetpunt aan het begin van het seizoen wordt gezien.

Tekst: Fettje Osinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: